Livsstil · Utmattning

Energibalans

Hur skapar man en okej energibalans? En nivå där man orkar både på jobbet och hemma? Där man orkar bygga upp friskfaktorer och inte bara vila?
Dessa frågor vill jag jobba med nu när jag börjar på KBT. Jag hoppas få stöd och strategier. Så att jag hittar en sund balans. Så att jag på bättre sätt kan hantera den oundvikliga stressen i livet.
Återigen sov jag dåligt i natt med tankarna snurrande i huvudet. Jag vill komma tillrätta med det. Så att det går framåt med ork och energi. Så att jag kan engagera mig och ändå må bra. På ett sätt som är sunt.
Idag blir första mötet med psykologen. Jag är lite nervös. Det är nog en av de saker som påverkat min sömn. Men det finns annat också. Kring jobbet, som snurrar i huvudet på mig.
Den där nivån av stress och oro som nästan går igång av sig själv vill jag hitta sätt att hantera. Kanske kan jag hitta de vägarna? Hitta strategier och öva genom stöd i KBT. Genom att öva och öva. Träna mig i verktygen.
Lära mig ett större mått av acceptans. Acceptans kring de saker jag inte kan förändra. Och få energi och kraft att förändra det jag kan. Bit för bit skapa energibalans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s