Om

2017-06-06 00.06.39

Välkommen till min blogg! 

Jag som skriver här heter Carina och är en kvinna i mina bästa år 🙂 som har gett mig ut på en resa mot ett läkande och hållbart liv.

Jag är en nyfiken, vetgirig utforskare av allt mellan himmel och jord som brunnit för många olika saker i mitt liv tills jag brann ut. Parallellt med det utvecklade jag psoriasis. Jag blev tvungen att starta en ny resa som handlade om att från grunden bygga upp hälsan och livet. På den resan behövde jag också hitta de små sakerna i livet som gav glädje och en känsla av välbefinnande.

Innerligt lycklig blir jag av genuina möten med andra människor, mina barn, naturen, vandring och allt som ger mig en skönhetsupplevelse. Jag tycker om hur ljus och skuggor spelar på byggnader, hur vackra människor och saker blir med åren, hur musik och dans berör själen och hur en textrad kan generera känslor.

Under resans gång har jag upptäckt mer och mer om hur jag vill leva mitt liv och vad som är viktigt för mig. För att kunna bygga det livet behöver jag prioritera att bygga en stark och stabil hälsa. Det är där mitt utforskande av ett läkande liv startade.

Innan min sjukskrivning har jag hunnit med att läsa halva psykologutbildningen, hela lärarutbildningen och läst enstaka kurser i idé och lärdomshistoria och religion. Jag har de senaste åren arbetat som lärare och förskollärare. Parallellt med allt detta har mina tre barn vuxit upp.

Nu är min viktigaste prioritet fortfarande mina barn men också min hälsa. Vilken riktning mitt liv tar när den har blivit stark och stabil får tiden utvisa. Det jag vet är att jag själv ska sitta i förarsätet för att leda mitt liv. Den här bloggen kom till som ett sätt att samla mina erfarenheter och som ett sätt att samla resurser på min väg mot ett läkande liv med mig själv i förarsätet. För mig är skrivandet mitt sätt att tänka och reda ut saker så därför passade det väldigt bra med en blogg. Att blogga är också kommunikation och ett sätt att kanske inspirera andra på deras resa.

Jag blir mycket glad om du vill följa med på resan en bit. Om du blir inspirerad eller får en tanka så får du gärna kommunicera den. Längst upp i varje inlägg finns en kommentarfunktion. Klicka i den och skriv!

Eller klicka på gillaknappen om det är något inlägg som du gillar. Du behöver ha registrerat ett eget konto på wordpress för att kunna gilla. Men du behöver inte blogga utan bara ha ett konto.

Ytterligare ett sätt att kommunicera eller följa mig är att gå till min Facebooksida som också heter Läkande Liv. Där kan du fritt både gilla och kommentera. Alla blogginlägg publiceras där.

Jag ser fram emot att höra ifrån dig!

Carina