Livsstil · Utmattning

En dag inklusive allt

Igår var en dag med inklusive allt! Lugn och vila men också fixa och vara i ett större socialt sammanhang.
Fixande här hemma. Sedan promenad i riktigt lugnt tempo till stan. Genom de grönskande kyrkogårdarna och parkerna längs vägen. Då är jag här och nu. Njuter av allt det vackra. Lugn och ro. Tomt på folk i parken så tidigt på dagen.
Behövde göra lite bankärenden och handla. I stan liv och rörelse. Folk och ljud. Försöka fokusera och inte glömma hälften. Minnet påverkas av för många intryck. För mycket liv och rörelse runtomkring.
Kom hem trött. Åt lunch. Sov en stund för att återhämta mig och samla kraft inför kvällen.
Kvällen kom och vi åkte till Stockholm i rusningstrafik. Stressigt att sitta fast i trafiken medan klockan tickar. Men vi hann! En riktigt fin konsert med min dotter och hennes klasskamrater. Nervösa och ändå så modiga äntrade de scenen en efter en och sjöng sin låt. Jag blir så imponerad.
En stark önskan att leva sin dröm och sin passion kan övervinna rädslan. Dottern riktigt nervös igår kväll eftersom allergin påverkade rösten. Nervositeten släppte med glädjen i att få sjunga. Det hon älskar mest. Att få göra det man älskar kan öppna stängda portar in till fantastiska trädgårdar. Livet får färg och energi.
 Det var mycket folk och härlig stämning. Stöttande klasskamrater som peppade varandra och jublade för var och en. Förebilder i att lyfta varandra. Så härligt att få vara med om.
Dagen blev en dag som innehöll det mesta. Lugn och ro, vila och återhämtning. Aktivitet, fixa och sociala sammanhang. Tystnad och livfullhet. Glädje över att få uppleva det. Glädje över att se lite levnadskonst hos härliga ungdomar.
Underbart och härligt! Trött men glad. Jag hoppas på att öka orken bit för bit så att fler dagar kan bli inklusive allt i en bra balans. Igår blev en utmaning och jag blev trött. Men det var också härligt att uppleva. Om en tid kanske tröttheten ger vika mer och mer. Då kan livet få breda ut sig lite mer
Viktigt att ta vara på det fina. På glädjen. På de fina relationer som finns i ens liv. När livet stöter emot tuffa motgångar så behöver man ibland ha en reserv att ta av. Och man behöver ha strategier och verktyg för att ta hand om sig på sätt som ger kraft. Att ta hjälp när man behöver. För ensam är inte alltid starkast.
Vissa vänskapsband finns med hela livet. Ibland kan det bli uppehåll på flera år i kontakten. Man hörs sporadiskt. Men relationen finns kvar i hjärtat och själen. Och så kommer en tid när den återknyts igen. Det är en gåva. Jag har en speciell barndomsvän som blev min bästis när vi var åtta år. Jag är så glad att hon finns kvar i mitt liv. Idag är hon speciellt i mina tankar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s