Livsstil · Sinnesfrid · Utmattning

Har det bra

Jag har det väldigt bra på många vis. Det vill jag inte glömma bort i mitt sökande och lärande i att tillfriskna från utmattningssyndrom. Jag har det jobbigt med orken och med att hjärnan inte fungerar som förut. Stundtals är det väldigt frustrerande och jag blir lite uppgiven när jag vill att det ska gå fortare att tillfriskna.
Jag inser mer och mer att livet inte kan bli riktigt som förut. Jag fungerar inte längre på samma sätt. Livet behöver levas på ett annat sätt nu. Det är en process att hitta nya vägar att leva och nya sätt att förhålla sig. Jag hamnar lätt i mitt gamla sätt att vara och inser då att det inte fungerar längre. Jag kan helt enkelt inte. Det tar stopp. Genom att stöta emot de där gränserna lär jag mig lite mer om hur det måste vara nu. Innan jag stött emot dem så vet jag inte.
Men på många sätt är mitt liv bra. Jag har mina underbara barn, familj och nära vänner. Det finns människor omkring mig som bryr sig om. Det finns de som jag vill bygga upp vänskap med när orken kommer tillbaka lite mer.
Jag har trots allt en fungerande ekonomi, kan äta mat som är bra för mig. Har en mysig liten bostad. Ett jobb med flera fina kollegor.
Förutom allt detta har jag möjlighet att skapa något annat även om det kan ta tid. Skapa livet på ett sätt som jag mår bra av. Njuta av sådant som ger glädje i vardagen. Planera för sådant jag vill i framtiden.
Mycket av det jag önskar ha i mitt liv finns redan där. Det jag saknar är inte mycket och det är sådant jag kan bygga framåt.
Hälsan har jag på alla andra vis. Det här är egentligen ingenting mot vad många andra går igenom. Det vill jag minnas. Jag vill känna tacksamhet och uppskattning varje dag för det jag har i mitt liv. Kärleken och vänskapen. Relationerna. De är det viktigaste för mig.
Mycket av det som ger glädje och kraft är enkelt och gratis. Naturen som jag älskar att vara i. Vandringar i olika miljöer. Samtal med de som står nära. Att andas, tänka, känna och meditera. Skriva. Läsa lite. Ta del av andras tankar. Dansa. Gosa med katten. En kopp kaffe. Levande ljus.
Dessa tankar vill jag ha med mig idag. Uppskattning av det jag har och tacksamhet över det. På många vis har jag det väldigt bra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s