Sinnesfrid

Här och nu

Att längta och vänta till imorgon. Nästa vecka. Nästa månad eller år då något speciellt ska hända. Vänta på något viktigt. Vänta på en framtid vi målar inre bilder av. Det är ofta så mycket mer underbart i den där målade framtiden. Oavsett om den infaller imorgon eller längre fram.
Det är härligt att planera och drömma framåt. Att måla upp underbara bilder och att bit för bit försöka sätta dem i verket. När vi gör just det att vi försöker sätta dem i verket så är det ju gott. För då försöker vi aktivt skapa något framåt. Vi drömmer inte bara. Även om drömmar också behövs innan de kan bli klara mål. Drömmarna som vi målar kan ge kraft för att ta stegen framåt.
Men just idag, här vid min frukost, blev jag medveten om att livet pågår nu. Att det flyter fram just här och nu. Att det redan finns så mycket fint, just här och nu. Det är lätt att missa det eller ta det för givet när man väntar, drömmer och längtar till någonting.
Var jag än kommer att befinna mig i framtiden så har jag ju ändå bara här och nu när jag är där. Så om jag inte kan stanna upp och verkligen njuta här och nu så kommer livet att vara ett evigt väntande och längtande.
Om livet levs i väntan och längtan efter en viss framtid eller en viss händelse så lever vi ju inte riktigt. Då finns vi någon annanstans. Medan livet som pågår just nu går oss förbi. Så att försöka vara närvarande och fokuserad på just här och just nu är viktigt för mig att öva på. Idag ska jag fortsätta öva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s