Livsstil · Utmattning

Bara vara

Idag blev inget gjort. Inga böcker kom tillrätta i bokhyllan. Ingen bättre ordning här hemma. Väldigt lite göra idag.
Jag tillbringade dagen precis som vår lilla Lo. Ihopkrupen i soffan. Vilade, och sov också en stund.
Bara vara. Utan ljud. Utan tv, radio, musik. Tystnad. Inte läsa. Ingenting. Bara vara. För orken räckte inte till mer.
Framåt sena eftermiddagen röjde jag undan lite disk. Läste någon annans blogg om processen att komma tillbaka till jobb efter utbrändhet.
Om hur man får återhämtning. Inte bara sova och vila är återhämtning. Även fylla på med sådant som ger energi.
Men när man är så intensivt trött känns det inte som om det finns något som kan fylla på energin. Då blir man irriterad till och med på katten när det känns som om hon kräver uppmärksamhet. Så då är det verkligen sova och vila som gäller.
För några veckor sedan var jag där. Redo att börja fylla på lite i taget. Började med små steg. Men nu känns det som om jag klivit tillbaka igen. Tröttheten har ökat. Energin som börjat komma tillbaka försvinner mer och mer.
Jag vill orka göra lite mer. Vill orka göra sådant som kan ge påfyllning. Vill sätta lite guldkant på vardagen. Om än på enkla sätt. Som barnen och jag gjorde en helg för ett bra tag sedan. Egyptisk afton med beduinkänsla och Egyptisk mat.
Tänk vad lite filtar, schalar, tyger och kuddar kan göra. Plötsligt var vi i tältet i öknen. God linssoppa som jag ätit i Egypten. Så enkelt och så mysigt. Glädje i vardagen. Påfyllning. Men just idag orkade jag inte göra alls. Bara vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s