Utmattning

Hämta lite kraft i här och nu

Kaffet värmer gott ända ner i magen. Den lite bittra smaken och doften fyller sinnena. Gör att jag känner mig lite mer levande.
Idag krävdes en stor kraftansträngning att ta mig upp och göra mig klar. Känner frustration över att inte ha någon ork.
Är det här en normal reaktion på att jobba igen efter en lång sjukskrivning? Eller är det så att det blev för mycket på för kort tid? Skulle jag må bättre av att ha färre arbetstimmar under en längre tid innan jag trappar upp?
Känner mig utlämnad till andras tankar om hur det borde gå till och vad man borde orka. Funderar över varför man inte vet mer om det här inom sjukvården när det har funnits i många år nu?
Idag känner jag mig tillbaka i den där utmattningen som jag var i för tre månader sedan. Trots att jag igår hade en ledig dag. Känner mig lika trött idag som igår.
Frustration. Sorgsenhet. Jag var ju på bättringsvägen. Går det nu bakåt igen? Eller är det en normal process?
Hur tar jag mig igenom dagen? Jag måste ju ta mig igenom dagen. Försöka hålla ut. Kanske, kanske det är så det ska vara? Att det ändå på sikt ska bli bättre?
Fokusera igen på här och nu. Kaffet. Doften. Smaken. Värmen. Vila just nu. I det som är här och nu. Det är det jag kan göra. Det är där jag kan styra lite grand. Hämta lite kraft i här och nu. I det lilla. I det enkla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s