Blogg · Sinnesfrid · Utmattning

Inre resurser

Kaffet som värmer mot händerna och de levande ljusen som jag tänder varje morgon är några av de små saker som ger mig glädje. Att blicka ut över landsbygden bortanför fotbollsplanen utanför mitt fönster och se årstidernas växlingar är ytterligare ett glädjeämne. Skuggor och ljus som spelar mot fasaderna på byggnaderna mittemot är ofta så vackra att de fångar mig och gör mig glad. I min vardag, sittande vid mitt köksbord hittar jag redan på morgonen några saker som genererar glädje i mig. En känsla av tacksamhet och stilla glädje i det lilla. Det är rikedom.

coffee-2511065_1920

Igår vid middagen flöt samtalen vid bordet som det ofta brukar göra i min lilla familj. Olika tankar och projekt ventilerades och diskuterades. Ena dottern berättade om jobb hon sökt under dagen. Vad de efterfrågat och vad hon skrivit om sig själv. Andra dottern diskuterade med sonen om filmning, klippning, färgjustering och redigering av de filmer som de ska ha med i en konstutställning. Så kom vi in på att prata om sinnena och hur vi upplever saker på olika sätt. Det blev många skratt. Sådana där skratt som gör att tårarna kommer fram och du kippar efter luft 🙂 Det är stor rikedom.

love-3388626_1920

Senare valde vi en film som vi ville se tillsammans. Valet blev också något som gav oss många skratt. Levande ljus på soffbordet, mina tre barn omkring mig, katten ihopkrupen intill och en film som fick oss att skratta. Ytterligare rikedom.

De där små källorna till glädje, stilla eller i kiknande skratt, är så värdefulla. Det viktigaste jag bär med mig igenom alla prövningar är att lägga märke till de små glädjeämnena i livet. Leta aktivt efter dem och känna inom mig den uppskattning och tacksamhet jag känner över dem och låta de känslorna fylla mig. Det är en av de bästa strategier jag har för att ta mig igenom nästan allting i livet. Det gör att jag oftast inte ser allt i svart när det är som tuffast. Det gör att jag till och med kanske ibland kan lyfta mig själv helt och hållet. 

hands-1926414_1920

Att se de små rikedomarna i livet, i vardagen, är att vara rik på riktigt. Om du övar upp din förmåga att ständigt leta efter den lilla glädjen och den lilla kärleken i allt så har du det viktigaste i livet. Då kommer du att känna dig rik på sätt som skapar ett större mått av välmående än någonting annat. Om du ser och verkligen känner de små glädjeämnena i vardagen så ökar du chanserna att orka ta dig igenom det som är tufft. Då får du de extra resurser du kan behöva när du behöver det som mest. Resurser som tar dig framåt steg för steg även om du ibland faller.

5 kommentarer på “Inre resurser

 1. Läst dina senaste inlägg, känner med dig och känner igen mig. Och du har SÅ rätt! Jag har jobbat med det där med tacksamhet i flera år och det är så verkningsfullt att ändrat på mitt liv, i a f hur jag ser på det. När allt är hyfsat bea klagar man på mycket av ren slentrian, men jag har upptäckt att det går att vända på i stort sett varje tanke ( läs hitta något positivt). Just nu har du det extra svårt och det är säkert din kloka inställning som gör att du orkar – och kommer orka🤗ibland tänker jag på vad man skulle känna om man höll på att dö, snabbt. Jag tror att bara de du älskar skulle vara det som betydde något, allt annat skulle vara borta…Och du har av vad jag förstår, tre barn! Så du är rik på det viktigaste sättet, och att du inser det gör dig ännu rikare! Kram och HEJA dig! OCH – spännande att du skriver på ett manus! En passion – en rikedom till😉

  Gilla

  1. Tack så mycket för dina ord. Ibland är det skönt att höra att man inte är ensam om de här erfarenheterna. Det är ju inte alltid så lätt för andra att relatera till det här om de själva inte varit i det. Det värmer otroligt mycket att få ta del av dina ord och det är extra härligt att höra att du också har upptäckt kraften i tankarna. Det är exakt så att det viktigaste i mitt liv är mina barn och andra nära som jag älskar. Ja jag har några olika manus och idéer som har kommit olika långt. 🙂 Att hitta dig och din blogg har gett mig mer inspiration kring tankarna framåt kring dem. Stor kram till dig. Och tack igen.

   Gillad av 1 person

   1. Men så roligt att höra att du får inspiration av min blogg! Och visst är det dem man älskar som är det viktigaste, men jag tror inte att alla inser det hela tiden, det är lätt att ta det man har för givet, och kanske inte alltid tänka djupare på det när vardagen rullar på i snabb takt… En fördel med att ha det svårt är att man blir klok; man förstår vad som är viktigt på riktigt! Inte för inte som folk med cancer tackar för sin sjukdom ibland, de har gjort livsviktiga insikter på sin hemska resa.

    Gillad av 1 person

   2. Det är inspirerande att läsa om din väg fram som författare och också annat som du skriver om kring livet. Berikar att ta del av din väg.

    Ja det är verkligen vinsten med det hela, att man verkligen får uppleva vad som är det allra viktigaste i livet ❤. Det är en gåva.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s