Blogg · Livsstil · Utmattning

Meningsfullhet som skapar glädje

En ny vacker morgon möter mig när jag tittar ut genom fönstret. Frosten som skapar mönster på fönstret. Gryningsljuset som färgar allt i guld. Sätter på kaffet och kramar om min son som kommit upp och ska iväg till sin utbildning. Småpratar lite vid frukosten ihop. När han gett sig av tar jag fram min skrivbok och skriver en stund. En skön start. Idag börjar 21 dagars meditation som jag ska göra via en app. En start på en mer regelbunden meditationspraktik är planen.

20181029_075705

Igår skrev jag om hur min verklighet ser ut just nu. Syftet med det är inte att väcka sympati eller att etablera en känsla av att jag är ett offer. Jag uppskattar verkligen all värme och alla fina ord för det visar på den kärlek som finns där. Det gör mitt hjärta varmt. Men syftet är framför allt att berätta om hur det är. Jag skriver inte om olika strategier för mental träning och tacksamhet enbart utifrån att jag har studerat det. Jag skriver om det utifrån att jag har behövt använda mig av dem och märkt hur verksamma de är.

En förhoppning med mitt bloggskrivande är att genom de erfarenheter jag har och som pågår just nu kanske också kan vara till hjälp för någon annan. Det är syftet med att jag lämnar ut mer av mig själv. För mig är det viktigt att vara så sann jag kan vara. Inte skönmåla verkligheten. Att jag sedan använder strategier för att lägga märke till de fina saker jag kan missa mitt i den verklighet jag upplever är något annat.

new-zealand-1738275_1920

De strategier jag skriver om använder jag själv. Varje dag gör jag val kring kost, rörelse och den mentala träningen för att bygga en bättre hälsa. Den resan är verklig och pågår här och nu. Den här bloggen har den egna erfarenheten som bas. Ihop med många års självstudier och sökande som nu har kokats ner till några av de som varit mest verksamma för mig. Och fortfarande lär jag mig mer. Fortfarande undersöker jag fler vägar. 

Min önskan är att du som läser bloggen kanske ska kunna hitta någonting som kan ge dig ett korn som tar dig vidare på din egen resa. Något som inspirerar. Något som du vill prova. Något som väcker något i dig som du har nytta av i ditt eget liv. Om jag genom min blogg kan hjälpa en enda till att förebygga att hamna i ohälsa så har den haft ett syfte utöver att vara en resurs för mig själv.

dove-3426159_1920

Om jag genom min blogg kan hjälpa en enda att börja sin egen friskresa och hitta strategier eller vägar vidare så har den haft ett syfte som går utanför mig och min egen resa. Det är därför jag inte håller inne med min verklighet. Trots att det är jobbigt att visa hela världen hur den är. Men jag har strategier som hjälper och som jag använder varje dag. Så återigen, syftet är inte att oroa eller att skapa sympati. Syftet är att våga vara transparent och genom det kanske också kunna hjälpa en enda annan som är i en liknande situation. Då fyller bloggen ett syfte och en meningsfullhet utöver mig. Det skulle göra mig otroligt glad!

Om du känner någon som du tror skulle ha glädje av min blogg så dela gärna den med fler. Jag har en facebooksida som också heter Läkande Liv där jag postar alla blogginlägg. Du ser den här till höger om du inte är inne via mobilen. Om jag kan hjälpa en enda utanför mig själv genom de erfarenheter jag har och den resa jag själv gör så finns det en större meningsfullhet i den här resan. Tack för att du orkar läsa mina låååånga inlägg 🙂

9 kommentarer på “Meningsfullhet som skapar glädje

  1. Jag är nybörjare i meditation via appar eller med guidning så jag har inte så stor erfarenhet. Tidigare har jag mediterat lite mer ”hemmagjort” 🙂 Appen som jag nu provar tipsade min dotter om. Det är en 21 dagars meditation som hon hittade via Chopracenter. Man kan hitta den på Deepak Chopras hemsida också tror jag. Appen heter Oprah & Deepak 21 day experience. 🙂

   Gilla

   1. Jag är lite likadan. Jag började med meditation mer som en sittande kroppsscanning men först nu har jag börjat laborera lite själv med chakran och sånt, fast genom guidade meditationer .

    Gillad av 1 person

   2. För mig har det alltid funnits ett motstånd mot när det blir för omständigt 🙂 Om jag måste sätta igång tv:n, datorn eller en ljudfil för att göra träning eller annat så protesterar mitt inre. Vet inte varför 🙂 Så jag har försökt själv t ex på morgonen eller på kvällen när jag suttit i sängen. Men inte särskilt regelbundet. Nu tänkte jag ta mig i kragen och på riktigt prova! 🙂

    Gilla

   3. Det är bra med guidning i början när man är ovan, för att komma in i det. Jag kör med youtube på telefonen, eller nån app. Sedan när du får rutin kan du göra det själv. Jag brukar börja med en kopp kaffe. Annars somnar jag lätt under meditationen och sedan sitter jag i sängen eller soffan och mediterar innan jag har fått en massa andra intryck.

    Gillad av 1 person

   4. Jag kikade lite på appen men som vanligt är det ju bara gratis några gånger som det såg ut. 3 dagar. Men det kanske är värt att betala lite. Jag har lite svårt för grejer på engelska också. Jag förstår ganska bra men om jag sitter och mediterar och det är något ord jag inte fattar tappar jag lite fokus. Det är svårt att hitta svenska grejer som är bra. Jag får nog komma över mitt engelskamotstånd 😊

    Gillad av 1 person

   5. Ja det är lättare om det är på svenska 🙂 Men jag tror att den där 21 dagars meditationen är helt gratis? Sedan har de fler grejer tror jag som säkert kostar. Kanske är det så att man måste anmäla sig och börja den där 21 dagars meditationen på ett visst datum för att följa den? Hur som helst hoppas jag att du ska hitta något som passar. Min syster har en app som jag tror heter Mindfullnessappen. Den verkar bra. Har provat den en gång ihop med henne när vi satt ute i skogen 🙂 Det finns både tysta och guidade meditationer och den är på svenska. Vet inte om den kostar något. Det finns en blå och en grön sådan. Det är den gröna hon har på sin Iphone. På min Android hittar jag inte den tyvärr.

    Gilla

   6. Ja, jag kikade på appen igen och förstod att man kunde anmäla sig SÄRSKILT till den där 21- dagarna, men så blev jag lite otålig på alla lösenord och grejer och avstod eftersom det började den 28:e 🤪
    Jo den har jag faktiskt den mindfulnessappen och haft glädje av den. Nu kör jag mest utan guidning men det är i bland när man vill lära sig något nytt som det är bra. När jag började med chakran hade jag svårt att komma ihåg vilken färg varje chakra hade, men det sitter nu 😊

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s