Blogg · Recept

Ugnsrostade grönsaker.

Jag har nog aldrig sett mig själv som en receptmakare. Länge önskade jag mig en privat kock 🙂 Men i och med att jag verkligen behövt leta alternativ kost så har ett litet, litet intresse ändå börjat spira. Ett intresse för att laga god och bra mat på ett relativt enkelt sätt. Här kommer av och till att fyllas på med recept eller råvaror som jag själv använder. Ni kanske får räkna med att den kategorin tar lite längre tid att fylla med innehåll! Men lite i taget kommer det något här och något där som jag vill dela med mig av. Jag uppfinner nog inte särskilt mycket och det har jag märkt att det är väldigt få som gör. De flesta tar recept från andra som de själva justerar lite grand utefter tycke, smak och fantasi. Så om ni inte tycker att jag är särskilt revolutionärt nytänkande så har det sin förklaring.

Här kommer ett extremt enkelt recept som jag gjorde härom dagen. 

chef-1417239_1280

Ugnsrostade grönsaker

Välj några olika grönsaker som du gillar. Just igår valde jag det jag hade hemma vilket var sötpotatis och morötter. Men det är gott att ha flera olika grönsaker i så det är bara att fylla på det du vill ha. Själv gillar jag att ha rödbetor i också.

Skala och dela grönsakerna i stavar eller klyftor. 

Ringla olivolja i botten på en ugnsfast form och lägg i grönsakerna. Ringla över olivolja och använd en brödpensel för att se till så att alla grönsaker har olja på sig.

Krydda efter tycke och smak 🙂 Jag själv använde lökpulver, vitlökspulver, himalayasalt och rosmarin. 

Gratinera i ugnen på 200 grader i ca 50 minuter eller tills grönsakerna är lagom mjuka och har fått lite färg. Tiden varierar utefter hur stora bitar du har av grönsakerna och utefter vilken sorts grönsaker du har i.

20181018_173102

Du kan välja att servera de ugnsrostade grönsakerna till kyckling, fisk, kött eller till vegetariska biffar. En grönsallad, gärna med ringar av rödlök till, så är det komplett. Smaklig måltid!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s