Blogg · Livsstil

Leva visionerna här och nu…

Längtan till landet har varit intensiv under de senaste åren. Kanske är det naturligt när kropp och själ behöver lugn och ro men också mer av det handfasta och jordnära. Längtan i händerna efter att få stoppa dem i jorden, gräva och odla. Längtan i händerna efter att få känna på trädens bark och på löv och barr. Längtan efter vindarna som biter i kinderna och gör att jag känner mig levande. Längtan efter att blicka ut över fälten mot horisonten. Jag ger mig ut så ofta jag kan för att uppleva detta här och nu. I min närhet finns vackra platser att njuta av.

20181002_103553

Jag tänkte att längtan till att leva på landet hängde ihop med min utmattning. Men den där längtan har nu funnits i mig i några år och den minskar inte i styrka. Tvärtom. Trots att jag inte har någon som helst ekonomisk möjlighet så spinner jag drömmar om mitt hus på landet i Skåne. Jag blir vetgirig och vill lära mig allt om odling, om att renovera hus och om hur jag ska kunna självhushålla mer. Så jag sparar all information jag hittar och läser ifall något magiskt ska hända och mina drömmar blir verklighet. 

Drömmar och visioner för framtiden är bra att ha. De får bara inte ta upp mer tid än vad nuet gör. Jag försöker så mycket som möjligt tänka hur jag kan leva mina visioner här och nu. För det är ju  här och nu livet pågår. Jag njuter av att vistas ute i naturen och jag har förmånen att bo i ett område som gränsar till åker och skog. Där kan jag till viss del njuta av känslan av att bo på landet.

20181002_104402

Jag kan uppleva naturen med alla sinnen här och nu. Det är en rikedom. Min dröm är att en dag ha mitt eget hem i Skåne med utsikt över åkrarna. En dag ska drömmen bli min verklighet. Men tills dess blir mitt fokus att hitta de kvaliteterna jag längtar efter här och nu. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s