Blogg · Sinnesfrid

Meditation

För en tid sedan provade jag meditation. Jag har tänkt ett tag att det är något jag skulle vilja göra men det har alltid varit något hinder som stoppat mig. Men den här gången kunde jag. Den meditation jag fick prova har jag sedan dess haft stor nytta av. Ett enda tillfälle med en enda relativt enkel meditation har betytt en hel del. Den innefattade att på olika sätt lägga märke till och fokusera på andningen. Efter ett tag fick vi föreställa oss att vi släppte iväg alla stressfyllda tankar i utandningen och föreställde oss hur vi andades ut dem i ett mörkt moln. Det fick pågå en stund. Under tiden märkte jag hur axlarna sjönk ner och lugnet infann sig. Jag blev mer och mer avslappnad. Sedan fick vi föreställa oss att vi andades in ljus och det fyllde på ny energi och glädje.

drop-2830413_1920

När jag kom ut därifrån den kvällen så var det som om all tyngd hade lyft från mina axlar och jag kände mig så avslappnad och lätt i kroppen och själen. Denna enkla lilla övning. Den var otroligt värdefull. Ibland behöver det inte vara så komplicerat. Ibland är det de enklaste av tekniker och strategier som gör en stor skillnad.

Efter den här kvällen har jag använt mig av den här meditationen närhelst jag har känt att jag behövt släppa saker som stressat och oroat. Ibland räcker det om jag tar en stund och andas medan jag föreställer mig att jag andas ut det där molnet. Verktyg är bra att samla på sig för att kunna plocka fram när man som bäst behöver dem. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s