Livsstil

Formatering i det inre och i det yttre

Rensa ut. Skala bort. Få luft. Just nu känner jag ett starkt behov av det. Det känns som om livet är överbelamrat. Jag behöver utrymme. Mellanrum. Att kunna andas. Kunna tänka. Kunna skapa.
När det inre behöver utrymme så behöver det yttre livet också det. Åtminstone är det så för mig. När det inre känner stress för det ena efter det andra då blir behovet av att rensa ut och förenkla livet stort. På alla plan.
Det känns som om mitt inre håller på med en stor rensning ifrån det gamla. Försöker plocka bort det som inte fungerar och börja tänka och leva annorlunda mot förut. En sorts ny formatering av den inre hårddisken. Steg för steg.
När jag varit utmattad och sjukskriven så har orken inte funnits till mer än det allra nödvändigaste. Så mitt hem har blivit allt mer överbelamrat. Jag bor ganska litet och när det då samlas för mycket saker så krymper utrymmet mer och mer.
Nu när jag fått tillbaka lite mer ork så kliar det i mig att rensa i mitt hem. Men orken är fortfarande väldigt begränsad så det blir inga stora saker. Jag behöver ta lite i taget. Dela upp. Så att jag inte kör slut på mig själv. Men även här är viljan lätt större än orken. Jag vill. Jag känner det som om jag inte står ut om jag inte får det gjort.
Jag vill få bort allt som bara ligger och inte används. Jag vill spara bara de saker som jag eller barnen älskar eller behöver. Vinden behöver tömmas. Jag behöver att vinden töms. För ro inombords. Jag vill inte bära runt på sådant som inte ger energi och liv längre. För jag vill känna mig levande och lätt. Vill kunna leva, andas och blomma nu.
Jag vill kunna packa ihop de saker jag värdesätter och behöver och ha möjlighet att flytta när jag vill. Utan att behöva flytta med mig ett förråd. Utan att då i den stunden behöva rensa. Jag vill ha enbart det jag behöver och det som jag använder och tycker om.
Men behovet stannar inte bara vid det. Jag känner ett intensivt behov av förnyelse också. Att byta ut det gamla, förnya och få in ny frisk energi. Byta ut alla tavlor och bilder på väggarna. Ha nya färger i min inredning. Möblera om. Ta bort och ändra. Skapa lite mer rymd och luft trots att det är trångt.
Det inre och det yttre i mitt liv är inne i förändring. Och de går lite i otakt. Det är en process av genomgripande förändring av mitt liv. Det gamla är slut nu. Jag vill bara ta med det som känns viktigt och sedan avsluta och gå framåt mot något annat. Mot ett nytt liv och nya skapelser som bygger ett annat liv. Det liv som redan finns inom mig. Mitt inre är redan där på många sätt men det yttre ligger efter.
Det är just så all förändring i mitt liv har gått till. När det inre skriker efter att det yttre ska hålla jämna steg med den förändring som äger rum då blir det till slut omöjligt att inte sätta bollen i rullning även i det yttre.
I fortsättningen av mitt liv vill jag ha ett lite lättare bagage. I mitt inre har jag kommit en bra bit på den vägen. Nu ska det yttre snart få följa. Så att jag kan leva det viktiga. Det jag vill och värdesätter. Det finns fler områden i det yttre som behöver förändring. Men ett steg i taget är enda vägen dit.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s