Blogg · Recept

Kryddig Pumpachutney

Här kommer ett recept som jag faktiskt nästan uppfunnit själv!! 🙂 Det blev gott dessutom! Inspiration hittade jag på olika sidor men till sist blev den min egen.

Jag gjorde inte så mycket för det var ett experiment. Vill du göra en sats som räcker mer än till en måltid så får du öka på mängden på alla ingredienser bara. Vi var fyra som åt av den här till kyckling och rostade grönsaker.

20181021_174542

Pumpachutney med ingefära och kanel

250 gram muscatpumpa (eller annan pumpasort.)

1,5 dl vatten

2 msk äppelcidervinäger

3 msk honung

1 tsk kokossocker

ca 5 cm ingefära, finriven

0,5 tsk kanel

1 tsk salt (himalaya eller havssalt)

svartpeppar (några varv med kvarnen)

en knivsudd chiliflakes (Om du äter AIP så uteslut det)

Lägg allt i en gryta och koka tills pumpan mjuknar. Om det är mycket vätska kvar kan du öka på värmen en stund så att den kokar ner. Mosa pumpan grovt så att det ändå är bitar i den. Kyl och häll upp på glasburk. Det går bra att förvara den en stund i kylen men jag tänker att jag kanske ska passa på att göra en laddning och frysa in. Då kan jag plocka fram den när jag vill och servera till kött eller kyckling. Jag har redan planerat att den ska med vid julfirandet som tillbehör till skinkan!

20181021_175003

 

 

 

2 kommentarer på “Kryddig Pumpachutney

  1. Ena sonen vill göra pumpagubbe till halloween men jag tycker ofta att det är dyrt att köpa pumpa som man gröper ur och inte tar vara på….för jag vet inte riktigt vad jag ska göra med innanmätet, men det här lät ju gott 🙂

    Gilla

    1. Ja det kan vara ganska dyrt så det blir inte något som görs dagligen 🙂 Jag har inte heller riktigt vetat hur jag ska använda pumpa förrän nyligen. Jag har ätit pumpa i grytor och det är också väldigt gott. Ja chutney på pumpa blev verkligen gott. Berätta om du provar!

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar